O výstavu diel Andyho Warhola bol veľký záujem

13.12.2009 Poprad

Veľká Lomnica 13. decembra (TASR) - Unikátna výstava obrazov Andyho Warhola vrcholí dnes v hoteli International vo Veľkej Lomnici v okrese Poprad.
\"Je to prvá, navyše predajná výstava obrazov mimo galérie na Slovensku. Spoluorganizátorom výstavy je Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach, \" uviedla pre TASR marketingová riaditeľka hotela International Danka Velecká.
V priebehu uplynulých štyroch dní mohli návštevníci obdivovať 15 umeleckých diel Warhola. \"Išlo o unikátne, nepoškodené diela, niektoré dokonca posypané diamantovým prachom, \" poznamenala Velecká.
Denne sa uskutočnili prezentácie kurátora výstavy Martina Cubjaka o živote a diele Andyho Warhola. \"V sobotu (12.12. ) sa uskutočnil aj workshop pre deti, kde si 25 mladých nádejných umelcov mohlo vyskúšať kreslenie a maľovanie v štýle Andyho Warhola, \" informovala Velecká. Prezradila, že počas akcie sa uskutočnili aj rokovania so záujemcami o kúpu Warholových obrazov, títo si však želajú ostať v anonymite.
Výstavu sprevádzal bohatý sprievodný program. Návštevníci si mohli vypočuť pútavé rozprávanie o diamantoch, ochutnať vianočné špeciality i nakúpiť na vianočných trhoch.
\"Táto akcia sa stretla s veľkým záujmom, preto v nej chceme určite pokračovať, možno už na jar budúceho roka, \" uzavrela Velecká.
 

Vyberte región